10 Σεπτεμβρίου 2012

Συζήτηση Επιστημόνων


Παρακάτω βρίσκεται απόσπασμα από τη συζήτηση δύο επιστημόνων, του Δον Βαθιλίου Ροντρίγκεθ και του Δον Φερνάνντεθ Ντε Λα Άκηθ. Της κάτωθι συζήτησης προηγείται αναφορά στη Βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών της Πανεπιστημιούπολης.

Β: Και μπορεί να πάει οποιοσδήποτε, γι' αυτό είναι καλή ιδέα αν θέλω να εξοικειωθώ με το μέρος. Όπως σίγουρα είναι και ένα ήσυχο μέρος να σκεφτείς και να μάθεις πολλά άκυρα πράγματα από πολλά άκυρα βιβλία! Σίγουρα καλύτερο από τις άκυρες μέρες στο σπίτι

Α: Ναι, όντως. Και αν μπαίνει ελεύθερα ο καθένας τότε θα έχει ακόμα περισσότερη πλάκα.

Β: Χμ... Τι έχεις στο μυαλό σου λέγοντας "ο καθένας" ;

Α: Προστυχιές!!!

Β: Έτσι! Μέσα στα βιβλία; Μέσα στα βιβλία! Γιατί όχι;! Μη σου πω ότι θα έχει και πιο πλάκα από τα κλισέ!

Α: Εγώ θα είμαι αγκαλιά με ένα μεγάλο τόμο μαθηματικών για όλη τη διάρκεια

Β: *ελαφρύ γέλιο* Πόσο μεγάλος θα είναι ο τόμος; Κοίτα μην πάρεις "απειρωστικό λογισμό"... Είναι απέραντος, σχεδόν άπειρος!

Α: Θα είναι *παύση* τεράαααστιος. Θα βάλω όλους τους λογισμούς παρέα για να είναι πιο μεγάλος! Μη σου πω ότι θα πάρω και κανένα τόμο κβαντικής φυσικής μαζί!

Β: Ιιιιι, είσαι σίγουρος για όοοολους τους λογισμούς; Ο καθένας έχει από 4-5 επιμέρους τομείς και ο κέθε τομέας από 1-2 τόμους από δω ως απέναντι! Είναι πολύ hardcore!

Α: Φυσικά και είμαι σίγουρος. Τι ερώτηση είναι αυτή; Εγώ επινόησα το hardcore! Θα με φοβίσουν δυο-τρεις λογισμοί;

Β: Καλά, μη φωνάζεις! Εγώ λέω αν χρειαστείς βοήθεια, πες το... Δίπλα είναι το εργαστήριό μου, θα πεταχτώ μια βόλτα να βάλω ένα χεράκι. (Αυτό είναι πέρα από τα όρια της προστυχιάς!)

Α: Θα το πω, θα το πω. Από πότε έχει όρια η προστυχιά και δεν το ξέρω;

Β: Ε, από ποτέ, απλά ήθελα να σε ελέγξω! Πέρασες το τέστ! Μπορείς πλέον να μπεις στη βιβλιοθήκη θετικών (και αρνητικών) επιστημών! Καλή τύχη με τους λογισμούς και τα κβάντα! Αν σου επιτεθούν σωματίδια αντιύλης κάλεσε τη γραμματεία ή την αστυνομία για να επιτεθούν σε αυτούς και να γλιτώσεις εσύ. Και όταν οργανώσεις κανα πάρτυ λογισμού, μη με ξεχάσεις...

Α: Χμμμ αυτές οι αρνητικές επιστήμες πρέπει να έχουν ενδιαφέρον. Ξερεις μήπως τι περιλαμβάνουν; Και εννοείται οτι θα σε καλέσω στο πάρτι λογισμού και υπολογισμού και προϋπολογισμού και ισολογισμού και παραλογισμού!

Β: Λοιπόν, οι αρνητικές επιστήμες περιλαμβάνουν τα διαλειμματικά, την παράλογη, την ουρανολογιά, τη θανατολογία, τους αταίριαστους έρωτες, την τελευταιοτεκτονική, τη δημιουργική και πολλές άλλες επιστήμες (αυτές που ανέφερα είναι αρνητικές επιστήμες των μαθηματικών, της φυσικής, της γεωλογίας, της βιολογίας, της χημείας, της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και άλλων θετικών επιστημών ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ). Νομίζω μετά τις τελευταίες κουβέντες σου η συζήτηση άρχισε να γίνεται άκρως υπο-προϋπο-ισο-παραλογιστική και γι' αυτό λέω να παρατήσουμε τα εργαστήριά μας και να γίνουμε λογιστές.

Α: (Χαχαχα αυτό με τα διαλειμματικά ήταν κορυφαίο :P) Οι αρνητικές επιστήμες σαν γενικότερη έννοια ασχολούνται περισσότερο με το υπερβατικό και το αόριστο απ'ό,τι κατάλαβα. Δε χρειάζεται να κάνεις τη συζήτηση απολογισμική όμως. Προτείνω να γίνεις εσύ λογιστής που το έχεις περισσότερο με το μαθηματικό και εγώ θα εργάζομαι για σένα. Θα γίνω υπο-λογιστής.

Β: χαχαχα! Ναι, όμως για να εργαστείς για μένα, να ξέρεις θα δυσκολευτείς... Για να κάνω έναν προλογισμό: Θα πρέπει να μου αγοράσεις ένα αναλογισμικό (αναλόγιο+λογισμικό) για να βάζω μουσικά κομμάτια στο pc, θα πρέπει να δουλεύεις παραλογιστικά πολύ με το υπόλοιπο λογισμικό σου ως ύπο-λογιστής και, για να κάνουμε έναν περιληπτικό επιλογισμό, θα δουλεύεις σαν σκυλογιστής για να βγάλεις 5+4+3+6+2+7+6+5+3+1+0.3289703 ευρώ το μήνα (κάνε τον υπο-λογισμό, βαριέμαι)!

Α: Και τι είμαι εγώ για να κάνω τον υπο-λογισμό; Κομπιουτεράκι; Εγώ είμαι κομπιούτορας ρε. I have more important stuff to do than crunch numbers all day long. Τράβα κάνε καμιά φορολογική δήλωση και άσε τα λογισμικά για μένα! Αρχι....λογιστή! Και πρόσεχε γιατί αν συνεχίσεις έτσι θα έχουμε ένα θλιβερό απολογισμό φέτος...

Β: Α, ναι, εντάξει κύριε κομπιούτορα! Απολογισμίσου αμέσως, γιατί αλλιώς νομίζω πως θα πρέπει να σε απολύσω χωρίς αποζημίωση... Και πού θα βρεις δουλειά μετά;! Πουθενά;! Σε αυτή τη χώρα παραλογισμού ο λογισμός πρέπει να έχει εσωτερική αλληλεγγύη... Και εσύ μας προδίδεις Δον Φερνάνντεθ Ντε Λα Άκηθ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΙΣΟΥ!!

Α: Απολογισμίζομαι, απολογισμίζομαι! Μα καλά, τι είσαι εσύ; Και λογιστής ΚΑΙ λεξιπλάστης και λογικά παράλογος. Με εντυπωσιάζεις πάρα πολύ. Μπράβο παιδί μου. Αλλά αυτό με την αλληλεγγύη ακούγεται ύποπτο... χμμμμ.... μήπως κρύβεις κάτι; ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ!!

Β: Λογιστής είμαι κυρίως, αλλά στον ελεύθερο χρόνο μου το παίζω (ναι...) λεξιπλάστης και δουλεύω σε μια εταιρία παραλογισμού Τετάρτες και Παρασκευές. Συντρόφισσε (αρσενικό της συντρόφισσας) όσο κι αν δεν ΚΚΕ (Κοντεύω Καν Ελάχιστα) να σε πείσω, δεν είμαι επαναστάτης... Ανταρτώ μόνο ελάχιστα για να αφαιρέσω σύριζα τη διαφθορά του καπιταλιστικού επαγκέλματός μου... Αλλά, *αισθητή παύση* , όπως βλέπεις από τα λόγια μου, δεν είμαι καν αριστερός...

Α: Ασ'τα αυτά! Δε με πείθεις. Προσποιείσαι τον καπιταλιστή για να ρίχνεις στάχτη στα μάτια του κοσμάκη. Αλλά εγώ σε κατάλαβα αμέσως και θα σε συνθλίψω με το ταξικό μίσος που ο ίδιος καλλιεργείς! Ανταρτείς όλα αυτά τα ψέματα περί λογιστών και αλόγιστων ισολογισμών ανήθικων υπο-λογιστών για να γκρεμίσεις τα σάπια θεμέλια του συστήματος και να κάνεις το κουμάντο σου! Χεχεχεχεχε το χέσαμε λίγο!

Β: Χαχαχα!!!! Αλόγιστοι ισολογισμοί ανήθικων υπολογιστών...!! Να γράψουμε ένα (λογιστικό) βιβλίο με αυτό το όνομα μια μέρα! Μπορούμε να βάλουμε την επιστημονική αυτή συζήτηση στην Επιστήμη για Κλάματα (γιατί είμαστε για κλάματα...)

Α: Εννοείται ότι θα το κάνουμε (χμμμμ υπονοούμενα βρόμικου μυαλού) :P Πρέπει επίσης να κάνουμε ένα εκτενέστατο ποστ για να μάθει ο κόσμος τα πάντα για τις αρνητικές επιστήμες. Είμαι πολύ περήφανος που βοηθήσαμε στην ανακάλυψη ενός νέου επιστημονικού κλάδου :') Ahhhhh the taste of success... xD Προτείνω να ξεχάσουμε σχολές, πτυχία, επαγγέλματα κλπ και να πάμε να πατεντάρουμε την ανακάλυψη μας. Θα χεστούμε στο τάλιρο κυριολεκτικά και θα ξυνόμαστε για μια ζωή :P Ποιος δε θα θέλει να μας πληρώσει για να του δώσουμε την άδεια να ασχοληθεί με τις επαναστατικές (άντε πάλι) αρνητικές επιστήμες μας;

Β: ναι, ναι, θα το κάνουμε... θα το κάνουμε... (το ποστ,). Και μάλιστα, επειδή έχει μαζευτεί προστυχιά γύρο από το ποστ, θα το ονομάσουμε "προστ" ή "πουστ"!! Οπότε ας τα παρατήσουμε όλα (λογιστικά γραφεία, σπουδές κλπ κλπ) και πάμε να μάθουμε στον κόσμο τις αρνητικές επιστήμες!! Ας ξεκινήσουμε από τα πνευματικά δικαιώματα... Αύριο πάμε σε συμβολαιογράφο! Μετά συνεχίζουμε με το μπλογκ! θα κάνω εγώ ένα κομπιλέισιον και θα σ'το στείλω!

Α: Να το κάνουμε, να το κάνουμε :P Το προστ νομιζω θα προσελκύσει μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό από το πουστ... Θα είναι βεβαια δύσκολο να παρατήσουμε τις καριέρες μας ως λογιστές, όμως αν σκεφτώ τα κέρδη που μας περιμένουν γίνεται ευκολότερο. Να μου στείλεις λοιπόν το κομπιλέισιον για επιμέλεια και μετά το πουστάρουμε κατευθείαν.

Β: Ας πουστάρουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου