10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 4 Κανόνες Της Ανωτάτης Μπακαλικής


Μπορεί σήμερα να μας φαίνεται αδιανόητο, αλλά κάποτε οι μαθηματικοί είχαν δόσει μεγάλη μάχη στο χώρο της επιστήμης για να διεκδικήσουν το δικαίωμα χρήσης των απαγορευμένων κανόνων του «Νεκρονομική Αθηνών» (Άρθρο 666, παράγραφος 11888, γεγονός που πολλοί νομίζουν ότι δεν είναι τυχαίο). Με κύριους εκπροσώπους κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας, είναι εκπληκτικό το πώς έχουν καταλήξει οι μαθηματικοί να απλοποιούν τη ζωή τους όσο ποτέ.

Την αρχή έκανε η ομάδα λογοτεχνών “Bakallica”, με κύριο εκπρόσωπο τον Kirk Hammo, ο οποίος χάμω στο πάτωμα διαβαζε το Απαγορευμένο Βιβλίο (Νεκρονομική Αθηνών) και το βλέφαρό του έπεσε τυχαία πάνω στον τίτλο «©¿ïĐř  ǽ΅  Жю  ْ۞ẫ††♪». Αφού το φόρεσε ξανά (το βλέφαρο που έπεσε), μετέφρασε τα λόγια του Αμπντούλ Ανιμέϊσιον Ανόρχεου Αστακού Άλχαζγκριν (ή Αμπντούλ Α.Α.Α. Άλχαζγκριν) και κατάλαβε ότι η σελίδα μιλούσε για αυτούς τους 4 αδιανόητα χυδαίους μαθηματικούς κανόνες. Αφού έμεινε άφωνος και έπαθε δύο καρδιακές προσβολές (πρώτα τη μία και δύο λεπτά μετά την άλλη) τον πήγαν στο νοσοκομείο, τον συνέφεραν και λίγες μέρες μετά, αφού είχε ξεπεράσει το σοκ της ανείοπτης χυδαιότητας που είχε αντικρίσει, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο βιβλίο. Παίρνοντας 10 υπογλώσσια δισκία, 3 ασπρίνες και 1 βιάγκρα, ξεκίνησε να ανοίξει το βιβλίο, χωρίς αποτέλεσμα, όμως, γιατί είχε ερεθιστεί τόσο από το βιάγκρα που πρώτα είδε κάτι τσόντες και αρκετές ώρες μετά (των οποίων ο αριθμός δίνεται από τη λύση της σχέσης x<|y|c=+∞ με τη βοήθεια της τριγωνικής ανισότητας στο μιγαδικό επίπεδο, αν ληφθεί υπόψη η σταθερά Planck διαιρεμένη κατά το ήμισι της 3ης ρίζας της μάζας του λεπτονίου πριν τη σύγκρουση με ένα φωτόνιο) επέστρεψε στη δουλειά του και αντελήφθει ότι ο αρχαίος σοφός είχε απόλυτο δίκιο σε όσα έγραφε. Έτσι προσπάθησε με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα νέα ευρήματα στην επστημονική κοινότητα. Παρόλο που οι ημέρες που ακολούθησαν ήταν αρκετά δύσκολες, καθώς είχε ήδη χάσει δύο από τα αγαπημένα του σκυλάκια πάνω στα οποία κατά λάθος, όπως ισχυρίζεται σε προσωπκή μαρτυρία στο κανάλι ΑΝΤ8, με το σχετικό ρεπορτάζ της Τρέμης Όλγα, είχε εφαρμόσει δύο απαγορεύμενα ξόρκια του βιβλίου, κατάφερε να φτάσει στο επίκεντρο των εξελίξεων, από το οποίο έφυγε λίγο αργότερα, λόγω ενός ασυγχώρητου (unforgiven, όπως ονομάστηκε αργότερα) λάθους του κατά την απαγγελία του 3ου κανόνα.

Τα ιερά κείμενα έμειναν στο σκοτάδι για πολλά χρόνια, όμως ο Χέιτκραφτ (αρκετά χρόνια πριν), αφού πήγε στην τουαλέτα, αποκάλυψε στο ευρύ κοινό (τους ελάχιστους φαν του, δηλαδή) τους καονόνες για άλλη μία πρώτη φορά... Το γεονός ήταν απερίγραπτο, δηλαδή δύσκολο να περιγραφεί, καθώς στη μέση της κάμερας είχε σταθεί ένα χοντρό πλάσμα με πολλά πλοκάμια. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το βίντεο να μην αποτελέσει άξια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

*Αρκετές ώρες μετά*

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αφού ο Ostwald διαυτύπωσε τις «εξισώσεις της χυδαιότητας» (όνομα που δόθηκε στην εξισώση Ka=(x2)/(c-x) και τη δίδυμη αδερφή της Κa=(a2c)/(1-a) το 2011 από τον Μέγα Καθηγητή Χημειολογίας Με 2 Σκουλαρίκια, Ιωάννη Κουκουλά), αναίρεσε τον εαυτό του με μια πιο χυδαία πράξη. Θεωρώντας την ποσότητα x αμελητέα μπροστά στην ποσότητα c, απλοποίησε τη μεταβλητή x και η εξίσωση μετατράπηκε σε τόσο χυδαία που αρνούμαι να τη διατυπώσω. Μάλιαστα, έλαβε ακόμα πιο χυδαίες διαστάσεις (όπως την 5η διάσταση και την κλασματική διάσταση 5/2), όταν το βιβλίο του αρχαίου σοφού αναγιγνώσθηκε στο ευρύ κοινό μέσω youtube. Ο 3ος κανόνας υπαγόρευε ακριβώς αυτήν την απλοποίηση, γεγονός που προκάλεσε ευρύ σοκ. Το αποτέλεσμα ήταν οι επιστήμονες να ομολογήσουν τη χυδαιότητα. Δεχόμενοι, όμως, ανώτερες πιέσεις (από τον Ομπάμα, ποιον άλλον;) δημοσίευσαν τους 4 αυτούς κανόνες ως χρησιμοποιήσιμοι από κάθε άνθρωπο.

1ος κανόνας
Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη του 1 + 1 = 2

Παρόλ’ αυτά για όσους απορούν, η κανονική απόδειξη είναι:
1 + 1 = lne + lne = lne2 = 2lne = 2 ∙ 1 = 2

2ος κανόνας
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κανόνας De LHospital, χωρίς απαραίτητα να ισχύουν οι προϋποθέσεις του.

3ος κανόνας
Ο Ostwald θα έχει δίκιο, όταν μιλήσει... Ακούστε τον...

*εδώ ο Hammo, όταν δίαβαζε τους κανόνες, κατά λάθος μετέφρασε αντί για «τον», «ντον» και οι επιστήμονες νόμιζαν ότι έπρεπε να ακούσουν το «ντον», τελικά όμως κατηγόρησαν τον Hammo ότι προσπαθούσε να τους εξαπατήσει... Αυτός παραδέχτηκε το (unforgiven) λάθος του και επέιδη είχε υποσχεθεί «αν κάνω λάθος να μη με λένε Hammo», μετονομάστηκε σε “Kirk Hammett” και άλλαξε το όνομα της ομάδας του σε “Metallica” κάτι που προφανώς έφερνε πιο πολύ σε metal, άρα μαζί με τους φίλους του άρχισαν να φτιάχνουν μουσική κάνοντας μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

4ος κανόνας
Αν f μια συνάρτηση ορισμένη στο R και συνεχής στο [α,β] με α,β εν R (β>α) και ισχύει:
  • f παραγωγίσιμη στο (α,β)
  • f(α)=f(β)
  • Είναι άνοιξη
Τότε ισχύει και το θεώρημα Spring Rolle σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τιμές του x στο (α,β), ώστε f’’’(αx+c0ln1821+1) – 8)=log69(α + β – 6∙10-3 + h)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου