23 Μαΐου 2011

Πουστρόνιο (Ss)

Ακολουθούν η σύσταση, οι ιδιότητες και το σκάνδαλο πίσω από το στοιχείο πουστρόνιο.

Γενικά

Το στοιχείο πουστρόνιο (εναλλακτικά ονόματα: «αδερφάριο», «ομοφυλοφίλιο», «αντεγαμήσουρεφίλε» και «πεινάωσανπούστης», επίσημη αγγλική ονομασία: «sissyum») είναι το στοιχείο με ατομικό αριθμό 69,69 και βρίσκεται μεταξύ των στοιχείων θούλιο (69Tm) και υττέρβιο (70Yb). Ο ατομικός αριθμός 69,69 σημαίνει ότι έχει 69 πρωτόνια και 69 cp+ (centi-protons, μονάδα μέτρησης που περιγράφει πόσο τοις εκατό καθυστερημένο είναι το επόμενο πρωτόνιο. Δηλαδή κανονικά θα είχε 70 πρωτόνια, αλλά το 70ο ακολούθησε την πορεία της τρέλας και έχασε το 100-69=31% του μυαλού του.)

Χημικές ιδιότητες

Το πουστρόνιο σχηματίζει πλήθος ανόργανων, καθώς και οργανικών ενώσεων. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι το υδροξείδιο του πουστρονίου [Ss(OH)2 , εναλακτική ονομασία: υδροξείδιο του πούστη ή πούστικο υδροξείδιο], το υδρίδιο του πουστρονίου [SsH2 ενίοτε υδρίδιο της αδερφής], το 2-πουστροπροπανικό οξύ [CH3CSsHCOOH ενίοτε προπανοπούστικο οξύ ή γαμώτακαρβοξυλικάοξέαμουμέσα οξύ] και το ακετοσαλυκυλησετοχύσιτουπούστησεάλλοgay οξύ [please enter chemical structure].

Όπως εύλογα θα παρατηρούσε κανείς, το πουστρόνιο είναι ο ειδικός των μεταλλικών δεσμών. Παρόλο που είναι μέταλλο μπορεί να πραγματοποιήσει με εξαιρετική άνεση μεταλλικούς δεσμούς με τα περισσότερα από τα άλλα μέταλλα, όπως ο άργυρος, το αργιλιο και πολλά άλλα (τι, ομοκαταστασιοφιλικές τάσεις...)

Ιστορικά στοιχεία

Το χημικό σκάνδαλο του ‘69
Το 1969 η πασίγνωστη χημικός Artemisius Anagnostades μαζί με την έμπειρη συνάδελφό της Dr. Evil Marium ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν το στοιχείο πουστρόνιο. Η IUPAC, όμως δεν επέτρεπε τη διάδοση των φημών περί στοιχείου με μη ακέραιο ατομικό αριθμό, γι’ αυτό δολοφώνησε τις δύο αθώες γυναίκες, ενώ κράτησε κρυφό το φόνο και τις ανακαλύψεις των δύο επιστημόνων για αυτό το στοιχείο. Αργότερα, περί τα τέλη του 1996 ο έμπειρος ντετέκτιβ Harry Karanasiotter και η σύζυγός του Natasha the Lieutenant ανακάλυψαν το φόνο και εξιχνίασαν το μυστήριο του άφαντου φταίτη στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η IUPAC δέχτηκε αστρονομικό πρόστιμο για αυτό, άλλα δεν αποκάλυψε ποτέ τα κρυφά αρχεία.

Η δεύτερη ανακάλυψη του στοιχείου με ατομικό αριθμό 69,69
Ακόμα και μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δύο επιστημόνων, η επιστήμη συνέχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα ήταν θέμα χρόνου το πότε θα ανακαλυφθεί το στοιχείο. Την αρχική θεωρία ανέπτυξε ο πυρηνικός φυσικός Antuan Gootterman που με εξερετική ακρίβεια επιβεβαίωσε την ύπαρξη στοιχείων με μη ακέραιο ατομικό αριθμό και στη συνέχεια, αφού μοιράστηκε την ανακάλυψή του με τον εξαιρετικά διάσημο χημικό, αστρονόμο, μαθηματικό, κιθαρίστα, ηθοποιό, σκηνοθέτη, κριτικό, ψυχολόγο και μετριόφρωνα άνθρωπο Biller Perrakakium και μαζί απέδειξαν πειραματικά την ύπαρξη του πουστρονίου. Η ανακάλυψη έγινε σύντομα γνωστή μέσω του έμπειρου manager και καλού φίλου των δύο επιστημόνων Alexander Papajimister, ο οποίος είχε τα κατάλληλα μέσα για να γίνει αμέσως μια πολύ γνωστή ανακάλυψη και να αποκτήσει πολλά views στο youtube.

To θεώρημα Dimi-Maril
Δύο χρόνια αργότερα (το 2013), το γνωστό επιστημονικό δίδυμο Dimi E.V.M. και Maril Mylonakium μετά από ένα μήνα σκληρής δουλειάς και αλλεπάλληλων πειραμάτων κατάφεραν να αποδείξουν ότι ιόντα του στοιχείου Ss μπορούσαν να περιστραφούν σε θεολογικό πεδίο έντασης Βr>10Holy-Tesla εκτελώντας ομαλή κυκλική κίνηση. Το θεώρημα που διατύπωσαν είναι πλέον πασίγνωστο και έχει χρησιμεύσει απίστευτα στο χώρο των θετικών επιστημών.

Η μουσική σύνδεση της Hrw Raziminion/Alexandratus
Τον ίδιο χρόνο, η παραπάνω μουσικός κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας ενώ έπαιζε το “Die, die my darling” των “Metallica” είδε ένα όραμα και έτρεξε στο εργαστήριο του Perrakakium για να πειραματιστεί με το νέο στοιχείο και στο τέλος να κατασκευάσει για πρώτη φορά χορδές πουστρονίου. Αυτές οι χορδές φημίζονται μέχρι σήμερα για την απίστευτη αντοχικότητά τους σε χτυπήματα έως και πολύ βαριών πενών και δε χρειάζονται αλλαγή 1 φορά το μήνα, αλλά 1 φορά τα 10 χρόνια και 3 μήνες (σύμφωνα με τους επιστημονικούς μας υπολογισμούς).

Η χρονομηχανή των Gooterman-Perrakakium
Την επόμενη χρονιά οι πλέον ζάμπλουτοι επιστήμονες που βρήκαν το πουστρόνιο έφτιαξαν μια χρονομηχανή που μπορούσε να τους γυρίσει μόνιμα στο παρελθόν. Οπότε διαλεξαν τυχαία την ημερομηνία ένα χρόνο πριν οι Artemisius Anagnostades και Dr. Evil Marium κάνουν την πρώτη ανακάλυψη του πουστρονίου και τους είπαν αναλυτικά για τις ανακαλύψεις τους (αφού τις συνάντησαν ΤΥΧΑΙΑ στη στάη ενός τρένου), οπότε δε χρειάστηκε ποτέ να ανακαλύψουν οι δυο τους το στοιχείο, επομένως δεν πεθαναν (προς το παρόν) και μετά από 176548730 επισόδεια μιας σαπουνόπερας όλοι τους έγιναν φίλοι!! Ενώ στο επισόδειο 189286982 εμφανίζεται από το μέλλον και η Dimi με τη Maril για να ενταχθούν στην παρέα και ζήσαν αυτοί καλά και το πουστρόνιο καλύτερα!! Και όσο για την Hrw, έγινε πασίγνωστη για τις χορδές της και υπήρχε διαφήμιση με τη φάτσα της σε κάθε γωνιά κάθε πόλης του κόσμου!

9 σχόλια:

  1. Wwww se latrevw!kai sena perrakakium kai ola ta onomata!ektos fysika apo to diko mou pou htan eksairetika anamenomeno-.-
    well,i istoria pisw apo to mytho einai alithini!akrivws etsi eginan ta pragmata!:) poustiko oksy ftw!!XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω να πω,οτι περα απ'ολα τα αλλα,τ αρθρο αυτο,ειναι κ προφητικο...Ειμαι σιγουρη οτι καποια στιγμη θα κανω μια σπουδαια ανακαλυψη που θα αλλαξει τις ζωες των ανθρωπων, μονο που δεν εχω αποφασισει ακομα σε ποιον τομεα θα ειναι!!(οκ,ο perrakakium δεν ειναι ο μοναδικος μετριοφρων εδω μεσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πούστικο οξύ forever!!! (Αν το σκεφτείς το όνομά σου δεν είναι το εντελώς αναμενόμενο!! Το E.V.M. σημαίνει: Eprepe (na) Vraveftei (ws) Medium!!! Άρα είναι το πιο πρωτότυπο!!!)

    Και ναι τα λόγια μου είναι προφητικά, αλλά πρόσεξε μη γίνεις γνωστή για νέα φόρμουλα προφυλακτικών και την πληρώσει το εργαστήριό μου τελικά...!!!!!! (και όντως είμαστε όλοι τόσο μετριόφρονες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αφού τις συνάντησαν ΤΥΧΑΙΑ στη στάη ενός τρένου"

    Στην Έλλη Στάη ή σε κάποια άλλη Στάη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς μιλάει για τη γιαγιά της Στάη, η οποία ζούσε εκείνη την εποχή... Η οποία συμπτωματικά είναι λογικά η Έλλη Στάη, οπότε είσαι μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε γαμωτο,εγω γιατι δεν μπορω να κανω σχολια απο το προφιλ μου?!?!γκρρ...-.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αα!!τι καλος!!!σε ευχαριστω τοσο πολυ!!!-.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή